Arama
Arama Sonuçları
Horma’da nefes kesen tatbikat
İçerisinden 3 kilometrelik yürüyüş parkuruyla geçilen binlerce turistin ziyaret ettiği Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonunda UMKE, AFAD, İHH ve JAK ekiplerince ortak tatbikat düzenlendi.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Madende büyük felaket!.. Toprak altında kaldılar
Erzincan'da altın madeni bulunan noktada felaket meydana geldi. Bölgede toprak kayması yaşanırken çekilen görüntüler dağın adeta yıkıldığını gözler önüne serdi.
Kırgızistan'daki deprem, Kastamonu'yu etkiledi
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
AFAD 215 personel alımı başladı mı? KPSS şartı var mı?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Kasamonu'nun da bulunduğu 40 ilden toplam 215 personelin alınacağı duyurulmuştu. Peki başvurular ne zaman başlıyor? AFAD personel başvurusunda KPSS şartı var mı? Personel alım başvuruları ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde...
7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)
UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı.
'Özel İdare Arama Kurtarma Timi' ilk eğitimini aldı!
Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri tarafından oluşturulacak arama kurtarma ekibi oluşturulacağı açıklanmıştı. Gönüllülerden oluşan İl Özel idaresi Arama Kurtarma Timi, bugün AFAD personelleri tarafından ilk eğitimlerini aldı. Özel İdare tarafından oluşturulacak olan ekip, arama kurtarma ekipleri olarak ulusal seviyede akredite edilebilecek.
Kastamonu UMKE sel bölgesinde mücadele veriyor...
Libya'da yaşanan sel afeti dolayısıyla bölgede görevlendirilen Kastamonu UMKE ekibi çalışmalarını sürdürüyor...
Kaymakam'dan Sahil Güvenlikte inceleme
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar Sahil Güvenlik Komutanlığında incelemelerde bulundu
Yangına müdahale eden helikopter baraja düştü
İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden helikopterlerden biri Tahtalı Barajı’na düştü.
Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler
Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarının "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirirken, binlerce kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Libya'da meydana gelen sel afeti dolayısıyla içinde Kastamonu UMKE'nin de timinin bulunduğu arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.
'Aile ve Gençlik Bankası' kuruluyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Gençlik Bankasıyla ilgili, “Seçim vaatlerimizden biri buydu. Bu konuda da çalışmalara başladık. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmaları başlattık" dedi.
Can kaybı 2 bin 12'ye yükseldi
Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini duyurdu. Depremde yaralananların tedavisi, Marakeş'te kurulan sahra hastanesinde yapıldı.
6 ülkeden 192 kişilik ekip onun için geldi! Mersin'de zamana karşı yarış
Morca Mağarası'nda 5 gün önce mide kanaması geçirdiği için yardım talebinde bulunan ABD’li bilim insanı Mark Dickey için çalışmalar sürüyor.
Denizde kaybolan çocuktan hala iz yok...
Sinop’ta serinlemek için girdiği denizde kaybolan 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar'ı arama çalışmaları 3. gününde de devam ediyor.
Tatbikat nefes kesti: SFC'de formaldehit sızıntısı
Kastamonu AFAD ve Kastamonu UMKE ekibi, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. tesislerinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikat nefes kesti.
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ölü var
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fas'taki yerel gazeteler depremin 6,8, Alman Sismoloji Merkezi ise 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Son olarak Fas jeofizik merkezine göre, deprem Atlas Dağları'nın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde meydana geldi. Reuters'a konuşan yerel bir yetkili, yüzlerce kişinin öldüğünü ve ölümlerin çoğunun ulaşılması zor dağlık bölgelerde olduğunu söyledi. Fas yetkilileri ise ölüm veya hasara ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Ülkede 1960 yılında meydana gelen depremde, güneydeki Agadir kenti yıkılmış, 10 binden fazla insan da hayatını kaybetmiştiYerel gazeteler, Fas'ta yerel saatle 23.10 sularında 6,8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Marakeş ve Fes kentlerinde de hissedildiği aktarıldı. Almanya Sismoloji Merkezi ise Fas'taki depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.
Kayıp ekonomistin köpeği 74 gün sonra eve döndü!
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 74 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in doberman cinsi köpeği köye geri döndü.
Kayıp yaşlı adam ormanda ölü bulundu
25 Ağustos’ta kaybolan yaşlı adam, jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda ölü olarak bulundu.
Pınarbaşı’da festival coşkusu başladı
Pınarbaşı ilçemizde “Türkiye 6. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali” başladı.
AFAD, belediyeleri afetlere hazırlıyor
AFAD personeli, belediyelerde kurulması zorunlu hale getirilen hafif, orta ve ağır seviyedeki arama kurtarma ekiplerini muhtemel afet olaylarına karşı hazırlıyor.
6 Şubat 2023... Asrın felaketinin üzerinden 6 ay geçti
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası binlerce can enkaz altında kaldı... Onlarla birlikte kurulan hayaller, binbir özenle kurulan yuvalar yerle bir oldu...
Selzede Bartın'da hayat normale dönüyor
Selin vurduğu Bartın'da devlet ve millet ele ele yaraları sararken, hayat da normale dönmeye başladı.